MUSEA EN WOI
HOPMUSEUM

Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld. Het bestaande pand werd uitgebreid met een ruim bijgebouw waar nu workshops, bierseminaries, tentoonstellingen en leuke kinderactiviteiten plaatsvinden. Het Hopmuseum is hét centrum voor hop en bier. Je kan er dé Belgische biercollectie bewonderen, met meer dan 1850 Belgische bieren verzameld in één kast!


LYSSENTHOEK MILITARY CEMETRY

Lijssenthoek Military Cemetery is de grootste hospitaalbegraafplaats van de Ieperboog. Er liggen 10.785 slachtoffers begraven. Ze vertegenwoordigen meer dan dertig nationaliteiten: Britten, Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Duitsers, Fransen, Zuid-Afrikanen, Amerikanen, Chinezen,... Het bezoekerscentrum is gratis te bezoeken. Je kan het centrum en de begraafplaats bezoeken onder leiding van een gids. Meer info en reservatie bij de dienst toerisme.


LAST POST

De Last Post, de laatste groet aan de gesneuvelden, wordt door de klaroeners uitgevoerd ter ere van de soldaten van het toenmalige Britse Rijk en van de geallieerden die in WO I in de 'Ypres Salient' gesneuveld zijn. De dagelijkse Last Post-plechtigheid in Ieper om 20 uur is vrij toegankelijk voor iedereen.


INTERESSANTE LINKS